luni, 30 iunie 2008

Agentia Drepturilor Fundamentale a publicat o analiza comparativa privind homofobia in UE

Agentia Drepturilor Fundamentale a publicat azi, 30 iunie, o analiza comparativa privind situatia juridica a minoritatilor sexuale in statele membre ale UE.

Raportul “Homophobia and Discrimination on Grounds of Sexual Orientation in the EU Member States Part I – Legal Analysis” subliniaza diferentele de tratament cu care se confrunta persoanele LGBT din Uniunea Europeana si reafirma principiul conform caruia drepturile egale implica tratament egal. Un capitol distinct se refera la situatia cuplurilor de acelasi sex si la discrepantele create de diferitele tipuri de recunoastere a acestora. Raportul subliniaza necesitatea luarii de masuri in sensul extinderii si aplicarii legislatiei anti-discriminare.

In ceea ce priveste Romania, raportul evalueaza in mod pozitiv legislatia anti-discriminare si activitatea Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii in ceea ce priveste combaterea homofobiei. Raportul mentioneaza si asa-zisele "marsuri ale normalitatii" care sunt aprobate de autoritati in ciuda faptului ca in mod constant implica acte de agresiune si promoveaza sloganuri de incitare la ura si discriminare.

Niciun comentariu: