miercuri, 1 decembrie 2010

Invitatie- 10 Decembrie

Asociatia ACCEPT, Amnesty International, Asociatiile Sanse Egale pentru Femei si Copii, Sanse Egale si Thumende, Centrul pentru Dezvoltare Democratica, Centrul Euroregional pentru Initiative Publice, Centrul de Informare ONU, Centrul de Resurse Juridice, Centrul Romilor Amare Rromentza, Consiliul National Roman pentru Refugiati, reteaua ENAR Romania, Federatia ONPHR – Organizatia Nationala a Persoanelor cu Handicap din Romania, MCA - Centrul pentru Monitorizare si Combatere a Antisemitismului in Romania, Roma ACCESS, TRUST – Tineri Romi pentru Unitate Solidaritate si Transparenta si Romani CRISS au placerea de a va invita la dezbaterea “Situatia drepturilor omului in anul 2010 in Romania”, organizata in contextul zilei internationale a drepturilor omului – 10 decembrie.

Intalnirea va avea loc in data de 10 decembrie 2010, orele 13.00, in Aula Magna din cadrul Facultatii de Drept, Universitatea Bucuresti (str. Bd. M. Kogalniceanu, 36-46, sect. 5).

Continuand initiativele din anii precedenti, masa rotunda reuneste participanti activi in domeniul drepturilor omului in Romania, alaturi de reprezentanti ai institutiilor, studenti si jurnalisti, cu scopul de a analiza situatia drepturilor omului in 2010 din perspectiva respectarii articolelor 1, 7 si 13 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului:
· Art. 1 – Toate fiintele umane se nasc libere si egale in demnitate si in drepturi;
· Art.7 – Toti oamenii sunt egali in fata legii si au, fara nicio deosebire, dreptul la o egala protectie a legii. Toti oamenii au dreptul la o protectie egala impotriva oricarei discriminari care ar viola prezenta declaratie si impotriva oricarei provocari la o asemenea discriminare;

Ne vedem la Drept!

Niciun comentariu: