vineri, 13 noiembrie 2009

Biroul Permanent a publicat candidaturile pentru Colegiul Director al CNCD

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a publicat pe 9 noiembrie lista de candidaturi pentru funcţia de membru al Colegiului Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării. Conform articolului 24 din Ordonanta 137 din 2000 urmează o perioadă de 15 zile, timp în care se pot depune obiecţii cu privire la candidaturile depuse (în scris şi argumentate) la comisiile de specialitate (comisiile juridice, de drepturile omului şi minorităţi şi de egalitate de şanse din Cameră şi Senat).
Comisiile de specialitate vor organiza audieri după curgerea perioadei de 15 zile şi, în funcţie de rezultat, vor elabora un aviz comun pe care îl vor prezenta în şedinţă comună a celor două camere.
Candidaturile sunt interesante: un amestec de confirmări şi pozitive şi negative dar şi surprize de bună calitate cu oameni care îşi pot justifica interesul în combaterea discriminării şi care pot contribui la menţinerea eficienţei CNCD. Au apărut, cum era de aşteptat, şi candidaţii cu CVuri de mucava care nu rezistă unor întrebări simple.
Aviz amatorilor: Interesaţii pot participa la audieri!

Un comentariu:

Constantin Cojocariu spunea...

Salutari si multumesc pentru stire. fie vorba intre noi, societatea civila din Romania ar trebui sa inceteze a se multumi cu simpla mentinere pe linie de plutire a CNCD-ului si in loc sa adopte o atitudine mult mai critica visavis de performantele acestui mecanism. din punctul meu de vedere CNCD-ul trebuie reformat fundamental/inlocuit cu altceva. Discutie lunga.