vineri, 12 februarie 2010

9-10 martie "Importanţa deschiderii pieţei de muncă libere pentru persoanele cu dizabilităţi".

Stimată Doamnă / Stimate Domn,

Persoanele cu dizabilităţi au dreptul şi nevoie de acces la servicii de suport pentru a creşte oportunităţile lor de angajare.

Fundaţia Alpha Transilvană vă invită să participaţi la o conferinţă internaţională initulată "Importanţa deschiderii pieţei de muncă libere pentru persoanele cu dizabilităţi".

Conferinţa este organizată la Tîrgu-Mureş în perioada 9-10 martie 2010 în cadrul proiectului "PASS IT ON! – de la sensibilzare până la piaţa liberă de locuri de muncă pentru persoane cu dizabilităţi prin formare profesională şi strategii continue" cu sprijinul Direcţiei Generale de Educaţie şi Cultură al Comisiei Europene, proiect derulat în parteneriat cu 8 ţări: Belgia, Olanda, Austria, Malta Republica Cehă, Bulgaria, Ungaria şi România. Menţionăm în special partenerul de la Universitatea Fontys din Olanda, dr. Ronald Haccou, Senior manager al Departamentului „Secondary Vocational Education”.

Evenimentul se adresează în primul rând managerilor de resurse umane şi administratori ai potenţialilor angajatori şi unităţilor protejate, cât şi reprezentanţilor organizaţiilor care intermediază angajarea persoanelor cu dizabilităţi pe piaţa liberă a muncii.

Evenimentul doreşte să vină în sprijinul potenţialilor angajatori ai persoanelor cu dizabilităţi prin a oferi informaţii despre metode de lucru prin care pot angaja acele persoane cu dizabilităţi care pot să se integreze cel mai eficient procesului de lucru din cadrul firmei respective, cât şi metode de sprijin eficiente prin care pot veni în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi angajate.

În acest sens la conferinţă se vor prezenta de către parteneri şi analiza materialele de training elaborate şi testate în două proiecte Leonardo da Vinci: Conversion, Atlas şi două proiecte Socrates-Grudtvig: Model de Educaţie Inclusivă şi Mo.bi.le şi se vor trage concluzii despre cum aceste materiale şi exeperienţe pot să fie adaptate profilului şi nevoilor sectorului la nivel naţional.

Cazarea în camere duble (în limita a 30 de participanţi), prânzul în datele de 9 şi 10 martie, participare la recepţie în seara de 9 martie, respectiv pauzele de cafea pe parcursul lucrărilor sunt asigurate de către organizatori. Organizarea transportului la şi de la locul desfăşurării evenimentului, respectiv cheltuielile aferente vor fi suportate de către participanţi.

Pentru a putea organiza în condiţii cât mai bune evenimentul am fi recunoscători dacă aţi completa fişa de înscriere și programul conferinței sunt disponibile la office@disabnet.ro . Informaţii suplimentare 0722-318605. Termen limită pentru aplicații 28 februarie.

Niciun comentariu: