vineri, 4 decembrie 2009

MinorityFEST by youth - Festivalul National al Minoritatilor din Romania

Asociaţia “Reţeaua Naţională a Tinerilor Romi” (RNTR), în parteneriat cu Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR), are deosebita plăcere de a vă invita să luaţi parte la Festivalul National al Minoritatilor din Romania „MinorityFEST by Youth”.
Proiectul Festivalul National al Minoritatilor din Romania „MinorityFEST by Youth” este o initiativa finantata de Ministerul Tineretului si Sportului (Directia Generala de Programe pentru Studenti), prin Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti, desfasurandu-se in perioada 12 noiembrie – 6 decembrie 2009.
Astfel, in cursul zilei de vineri 4 decembrie, organizatorii si ceilalti parteneri ai evenimentului - Asociatia Studentilor si Elevilor Basarabeni (ASEB) si Asociatia Studentilor Tatari din Romania (ASTR), vor incerca sa incante auditoriul cu traditiile si obiceiurile minoritatiilor din care provin promovand interculturalitatea si coeziunea sociala.
In acest sens, fiecare minoritate participanta va avea cate un stand de prezentare in care isi va promova vestimentatiile si obiectele traditionale, vor sta de vorba cu trecatorii pentru a le prezenta obiceiurile, cutumele, traditiile etc.Totodata, pe scena festivalului vor evolua o serie de ansambluri de dansuri traditionale si artisti provenind din fiecare minoritate.
Participantii la acest eveniment vor putea degusta din mancarurile traditionale (gulas, suberek, baklava, tochitura tiganeasca), obiceiurile si traditiile fiecarei minoritati in parte.
Festivalul minoritatilor se va desfasura începand cu orele 16:00, locatia fiind Clubul Princess situat in campus Regie, Bulevardul Orhideelor nr.3-5, sector 6, Bucuresti.(punct de reper : zona Carrefour Orhideea.
In acelasi timp, proiectul isi propune sa initieze si sa dezvolte o retea sociala (egroup de discutii) a studentilor apartinand principalelor minoritati din Romania (roma ,maghiara, tatara, machedoneana, s.a.) prin intermediul careia sa se realizeze un schimb de informatii privind traditiile, obiceiurile, cutumele fiecarei minoritati.Aceasta retea sociala va reprezenta un exemplu de buna practica pentru ceilalti studenti din tara si va fi un prim demers in ceea ce priveste socializarea si buna intelegere intre aceste minoritati.
Pentru informaţii suplimentare ne puteţi contact la :
Tel: 0762.459.531
E-mail: alin@rntr.ro sau office@rntr.ro
Persoana de contact: Voicu Alin , coordonator eveniment.

Niciun comentariu: