joi, 8 aprilie 2010

8 Aprilie: Ziua Internaţională a Romilor

Te aven saste, baxtale, zorale!

Inainte de a vă da ochii peste cap saturaţi de problema romilor, vă rog să vă daţi răspunsul la două întrebări:

1. câţi romi cunoaşteţi cu adevărat şi câţi vă sunt prieteni?
2. ce aţi făcut pentru "romii răi", ca să folosesc şi eu stereotipul şi sa utilizez dihotomia "criminal vs.inteligent" utilizată de un (încă) ministru de externe?

In oraş se întâmplă şi lucruri interesante: la Clubul Ţăranului are loc primul concert din 2010 al trupei Kali Band. Kali Band, şase instrumentişti crescuţi de mici în acordurile lăutarilor, după ce au rătăcit o vreme pe drumul manelelor, şi-au găsit vocaţia în muzica cu adevărat romani, de aici şi de pretutindeni din lume.
In parcul Cismigiu, in perioada 08 - 10 aprilie, este organizat de Centrul National de Cultura a Romilor - Romano Kher, institutie subordonata Ministerului Culturii si Patrimoniului National, impreuna cu partenerii sai, Centrul Rromilor "Amare Rromentza" si Alianta Civica
a Romilor din Romania un adevărat eveniment .Conform organizatorilor, taraful "Grigoras
Dinicu" va sustine doua concerte de muzica lautareasca autentica, iar formatia "Kali Band" va delecta publicul cu o muzica gipsy balkan inspirata din cultura traditionala roma, cu influente reggae si ska.Cele trei seri ale evenimentului cuprind, de asemenea, proiectii de filme artistice si documentare cu tematica roma si realizate de artisti romi, precum si proiectie de arta fotografica insotita de auditii muzicale.De asemenea, mestesugari din toata tara isi vor expune standurile cu obiecte create de mana lor printr-un mestesug mostenit din tata-n fiu.

Niciun comentariu: