miercuri, 7 aprilie 2010

Cursul Presa si Discriminarea -CJI cauta tineri romi curiosi

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) cauta liceeni curiosi sa afle care este legatura dintre presa si discriminare, dintre presa si interesul public, cum poate discursul instigator din mass-media sa afecteze minoritatile si cum pot fi folosite noile tehnologii in mod responsabil si eficient.

Cursul Presa si discriminarea are ca public tinta 20 de tineri din Bucuresti, dintre care 10 de etnie roma. Pe baza rezultatelor obtinute (activitatea la cursuri, calitatea temelor realizate), sapte elevi vor fi selectati pentru a participa la o scoala de vara de o
saptamina, ce se va desfasura la Bucuresti in luna august 2010. Pentru inscriere, elevii sunt rugati sa descrie in maximum 500 de cuvinte o persoana care reprezintă propriul model de viata, indicand cel putin trei motive pentru care si l-au ales. Pe langa acest text,
dosarul de inscriere va cuprinde si un curriculum vitae. Cele două documente vor fi editate in Word sau o alta aplicatie compatibilă si vor fi trimise prin e-mail (mihaela@cji.ro) sau fax 021 311 1378, pana la data de 12 aprilie a.c. Persoana de contact: Mihaela Danga, coordonator de program (tel: 021 311 1375)

Cursurile se vor desfasura la sediul CJI, din Bd. Regina Elisabeta, nr. 32, et. 1, (intre Piata Kogalniceanu si Bd. Schitu Magureanu), dupa cum urmeaza:

17-18 aprilie - Jurnalism si interes public.
Traineri: Ioana Avadani, CJI, Costel Trofin, Universitatea Babes
Bolyai, Cluj
24 - 25 aprilie - Rasismul in presa - Traineri: Marian Chiriac,www.divers.ro, George Lacatus, Romania libera
29 - 30 mai - Noile tehnologii de media - George Hari Popescu, Universitatea
din Bucuresti, Cristian Curus, Romania libera

Programe similare vor mai avea loc in Craiova si Sibiu.

Niciun comentariu: