joi, 21 mai 2009

Diversitate religioasa si anti-discriminare la Timisoara

Institutul Intercultural Timişoara organizează în 25-26 mai 2009, la Casa Tineretului, str. Arieş nr. 19 workshop-ul cu titlul „Diversitate religioasă şi anti-discriminare”.

În cadrul acestui workshop va fi abordata tematica educaţiei pentru diversitate şi anti-discriminare: recunoaşterea şi respectarea diversităţii, confruntarea prejudecăţilor şi discriminării, dezvoltarea de abilităţi interculturale.

Metodologia folosită este o metodologie participativă şi interactivă, bazată pe experienţele participanţilor şi acordând o importanţă deosebită situaţiilor reale întâlnite în practică

Obiectivele specifice ale workshop-ului sunt:
-Sensibilizarea participanţilor cu privire la unicitatea identităţii religioase a fiecărui individ;
-Facilitarea dialogului şi împărtăşirea experienţelor în domeniul religiei şi culturii;
-Creşterea înţelegerii praticipanţilor privind conceptele şi aspectele legate de diversitatea religioasă;
-Dezvoltarea abilităţii participanţilor de a recunoaşte manifestările contemporane ale stereotipurilor, prejudecăţilor, discriminărilor în ceea ce priveşte religia;
-Recunoaşterea compexităţii şi bogăţiei diversităţii religioase, de credinţe şi valori;
-Dezvoltarea abilităţilor pentru crearea unui mediu intercultural incluziv.

Acest workshop este deschis tuturor persoanelor, indiferent de religie, credinţe, apartenenţă sau non-apartenenţă religioasă.

Acest proiect se desfăşoară în colaborare cu organizaţia europeană CEJI, Bruxelles şi a primit finanţare de la Comisia Europeană, prin Programul Life Long Learning (KA4 135651/2007-2001) şi co-finaţare de la Fundaţia Ford.
De asemenea parteneri locali la acest proiect sunt: Consiliul Local al Tinerilor Timisoara, reţeaua de formatori European Peer Training Organisation (EPTO) din România şi Direcţia Judeţeană pentru Tineret Timiş.

Pentru înscrieri, contactaţi IIT la adresa oana.nestian@intercultural.ro sau la telefon 0256498457, până vineri, 22 mai 2009.

Niciun comentariu: