vineri, 10 iulie 2009

Concursul Jurnalistic: Campania Pentru diversitate. Impotriva discriminarii, 2009

Finanţator: European Commission - DG Employment and Social Affairs
Grup ţintă: Persoane fizice
Categorie: Premiu
Termen limită: 2009-08-31


Acum, în cel de al şaselea an de existenţă, concursul îi premiază pe jurnaliştii din presa scrisă sau online din UE care, prin munca lor, contribuie la o mai bună înţelegere din partea opiniei publice a beneficiilor diversităţii şi a luptei împotriva discriminării.

Concursul se adresează jurnaliştilor care scriu despre probleme de discriminare pe motive de rasă sau origine etnică, religie sau convingeri, vârstă, sex, handicap şi orientare sexuală. Toate articolele trebuie să fi fost publicate în presa scrisă sau online şi biroul principal de redacţie al publicaţiei respective trebuie să fie situat în unul din cele 27 de state membre ale UE.

Ca o avanpremieră a Anului european pentru combaterea sărăciei şi a excluziunii sociale – 2010 , concursul din acest an cuprinde un premiu special pentru articole privind modul în care discriminarea pe motivele menţionate mai sus poate conduce la sărăcie. Jurnaliştii sunt de asemenea invitaţi să trimită articole în cadrul acestei categorii speciale care explorează modul în care sărăcia poate conduce la discriminare.

Niciun comentariu: